söndag 27 oktober 2013

Sammandrag a-laget 26 oktober

En av de viktigaste matcherna var mot Järfälla - det var vi helt inställda på. Därför försökte jag hetsa lite extra om uppvärmning - jag ville inte ha en så stel och usel start som mot Boo senast. Och jodå, grabbarna slog nog in ordentligt - men är det skämmigt att jogga lite och få upp pulsen? Nåväl, motståndarna var ju inte mer ordentliga. De hade inte heller stoppat in nån spelare från Riddaren, vilket vi tackar för. 
Då kör vi, det här borde bli en jämn och hård match. Tommy Bergman, Roger Johansson, Magnus Wärn, Anders Millbert mot David, Robin, Matti och Wei. Just matchen mellan Tommy och Matti visste jag dock skulle bli svår eftersom Tommy nog inte har problem med materialet. Mycket riktigt blev det så. Matti fick nog sina chanser men var inte riktigt igång och missade för mycket. Det såg mer lovande ut mellan David och Wärn. David hade chans att avgöra redan i fjärde men tappade på slutet. Men i avgörande fick han en kanonstart och såg ut att kunna defilera hem matchen....men den stora ledningen åts upp boll efter boll efter boll...Magnus fick vittring och öste på medan David blev försiktig och....ja, det brukar ju straffa sig och blev så även i detta fallet. 9-11 och stor besvikelse förstås. 
Johansson spelade grymt bra mot Wei och även Wei blev för passiv i spelet - vilket inte fungerar mot en så här bra spelare i form. En snabb förlust. En olycklig start. Men Robin började i vilket fall bra - 11-3 mot Millbert. Men sen hackade maskinen i två set. I fjärde kom han dock igång väldigt bra igen och vi såg fram emot ett avgörande. Men sen gäller det ju att slå in den där sista bollen. 10-4, 10-5, 10-6, 10-7, 10-8, 10-9, 10-10, 10-11 och 10-12! Jaha, liksom. Ska det vara på det viset idag?
Inte blev det roligare för Robin mot Tommy. 1-3 efter två set med 10-12. Jag stod bredvid Per Björklöf och tittade på David mot Roger och Björklöf var log brett och sa att det här var det bästa han sett Roger spela på många, många år - och Roger själv höll med efteråt. Han satte absolut allt. Kul för Roger och Järfälla - mindre kul att det händer just mot oss... Och Wärn tog 3-1 mot Wei och vi hade 0-7 och det såg ut att gå mot en förnedrande 0-8-förlust i denna ödesmatch. Ja, vi kanske inte är bättre. Vi får inte glömma att vi kom femma i div 4 och kom in som 19:e reserv. Men Matti kunde i vilket fall rädda oss över skamgränsen genom ett mycket starkt avgörande set mot Millbert. Och sen tog vi två riktigt bra dubblar innan Tommy avgjorde matchen mot David. Ja, detta var en lektion. 
Det var en nästan lika stor utmaning att hitta en anständig lunch på Djurholms torg - Pizzerian tog 160 kr pizzan och hade bordsbokning - på lunchen! - men vi hittade till slut en Sushi/Thai med rimliga priser. Sen var det dags för Ängby PK - som för säkerhets skull hade förstärkt laget genom att ta in Calle Zetterström istället för Kurre Larsson just till denna match....Ja, vi måste ju försöka, vi kan inte bara lägga oss ner och dö.
Naturligtvis skojade de med uppställningen också så mina genidrag kom på skam: David, Wei, Matti, Robin mot Per Mattsson, Lasse Mattsson, Calle Z och Tomas Pettersson. 
Men nu hade Väsby tydligen vaknat till. David avfärdade rask Calle Z med 3-0, Calle som gick rent i förra sammandraget! Och Matti var så nära mot Per - men Per har ju inga problem med materialet så det blev till slut för tufft. Wei mot den store TP  blev en svängig match. Wei spelade faktiskt inte jättebra - han la mest tillbaka bollen och attackerade inte med backhand som vi ville - men TP hade en sån där dag där det mesta gick emot och missade mycket. Och har ni sett - till slut vann Wei med  11-9 i skilje! Äntligen hade vi marginalerna med oss. Var det skräll på gång? Nja, skrälla kan man men inte mot Lasse Mattsson, han är för bra för den här serien och tog snabbt sina matcher mot Robin och David. Men Wei fortsatte att spela stabilt - utan att glänsa och det räckte även mot Per - som dessutom blev så där sur som nästan bara bröderna Mattsson kan bli när de uppfattar att motståndarna gör nåt osportsligt. Nu var det nog mest ett interkulturellt missförstånd som låg bakom att Per uppfattade att Wei ossade på en turboll - Wei är inte sån och jag såg vad som hände - det där glömmer vi. Wei la helt enkelt tillbaka mer än Per, missade färre av de långa kontringsduellerna. Det räckte. Två riktigt fina skalper av Wei. 
Och nu var även Matti igång ordentligt. Inte lätt att slå TP med material, men det gjorde Matti! Starkt! 4-3 och nu var det sannerligen skrällchans. Kollegerna i Österåker började erbjuda både en öl eller två om vi tog en poäng. Och Robin var ju inte alls chanslös mot Calle Z - det blev ett avgörande...men tyvärr var Calle för stark på slutet- men ändå 4-4 och en av dubblarna skulle vi ju ha chans på, tycker jag.
Det blev Wei och Robin som fick chansen mot TP/Calle (bröderna Mattsson kan man glömma). Och jodå, Robin och Wei spelade bra som vanligt, men tyvärr räckte det inte i avgörande. 
Och samma visa igen - David torskade i avgörande mot Per M och då kunde Lasse förstås snabbt avgöra matchen mot Wei. Fan, också! Ännu en hedersam förlust, det börjar kännas som det räcker nu. Men det är nog samtidigt ingen slump. Vi får slita vidare. Vi är ju inte chanslösa mot de andra lagen - det är ju helt klart i vilket fall. Nästa sammandrag är det verkligen ödesmatch mot Huvudsta -det är många träningstimmar kvar tills dess! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar